Vinul va avea pe viitor alt gust

3rdh0505

Vinul va avea pe viitor alt gust

Temperaturile mai înalte fac ca strugurii să se coacă mai rapid. De multe ori un enolog se gândește că acesta este un efect benefic al schimbărilor climatice. Dar această gândire s-ar putea să fie greșită. Un singur lucru este sigur: vinul va avea alt gust peste câteva decenii.

În podgoriile de la Universitatea de la Geisenheim este o gălăgie neîntreruptă. Într-un test la scară largă, vița de vie este alimentată artificial cu gaze cu efect de seră (CO2) de către cercetătorii din orașul Rheingau. Din inele dispuse circular la o înălțime de 2,50 metri deasupra rândurilor cu viță de vie, ies jeturi zgomotoase de CO2.

Gazul este apoi distribuit egal cu ajutorul ventilatoarelor.
Universitatea Geisenheim, centru de cercetare renumit la nivelul întregii Germanii pentru viticultură, analizează în prezent consecințele potențialelor schimbări climatice dintr-un an de zile. Este vorba despre a afla cum afectează plantele conținutul ridicat de CO2.

De aceea aerul este saturat cu un conținut suplimentar de 20% dioxd de carbon, pentru a stimula condițiile la care vița de vie va fi expusă pe viitor. Claudia Kammann, care a coordonat proiectul, a declarat că cercetătorii vor să știe ce gust va avea vinul peste 35 de ani. Până atunci volumul de CO2 din aer ar putea ajunge la 480-500 ppm (părți pe milion). În prezent acesta se ridică la fix 400 de ppm, cu aproximativ 20% mai puțin. Când omenirea a trecut la agricultură acesta era de doar 280 ppm.

http://www.n-tv.de/wissen/Wein-schmeckt-in-Zukunft-anders-article15794221.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 83 = 88