VIRAL Un muzician indian a cântat la chitară în timp ce era operat pe creier

Un muzician în vârstă de 37 de ani a devenit o celebritate în India, după ce un clip care a devenit viral îl prezintă cântând la chitară în timp ce este supus unei chirurgii cerebrale la un spital din Bangalore (sudul țării), relatează vineri EFE.

Pacientul, care se numește Abhishek Prasad, a renunțat acum doi ani la locul de muncă dintr-o companie din domeniul tehnologiei informațiilor pentru a se dedica muzicii.

Însă visul său a fost zădărnicit de o distonie musculară care îi afecta trei degete de la mâna stângă, ori de câte ori cânta la chitară, a declarat pentru EFE neurologul însărcinat cu operația, Sharan Srinivasan.

Pentru a corecta distonia, echipa de medici de la Spitalul Bhagwan Mahaveer Jain i-a cerut lui Prasad să cânte la instrumentul său pentru “a simula” problema, timp de patru ore cât a durat intervenția.

Potrivit neurologului său, tânărul a fost vindecat “sută la sută” în urma acestei intervenții realizate săptămâna trecută. Operația a presupus și proceduri de rezonanță magnetică, astfel încât intervenția a durat în total 8 ore, a precizat specialistul.

În clipul care circulă pe rețelele de socializare și mass-media se poate vedea cum pacientul cântă la chitară culcat pe patul de operație în timp ce medicul și o asistentă îi plasează un aparat pe creștet.

Distonia degetelor, numită și “crampa scriitorului”, apare de obicei când o persoană încearcă să îndeplinească o sarcină care necesită mișcări motorii fine, cum ar fi să scrie sau să cânte la un instrument muzical.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 − 64 =