Virginia acuză 13 bănci

1

Virginia acuză 13 bănci
Deutsche Bank va primi curând un alt inconvenient. Virginia dă în judecată intituția de la Frankfurt și alte 12 bănci. Este vorba încă o dată despre titluri de valoare ipotecare.
Seria litigiilor din SUA nu se oprește pentru marile bănci europene. Virginia dă în judecată Deutsche Bank, Credit Suisse, UBS și alte zece instituții financiare pentru daune total de 1,15 miliarde de dolari. Statul susține că instituțiile de credit au vândut fondului de pensii de stat al statului Virginia titluri de valoare inferioare între 2004 și 2010, după cum a anunțat biroul procurorului local. Afectate sunt, de asemenea, HSBC, Barclays și un număr de bănci din SUA.

Băncile au avut doar trei săptămâni la dispoziție pentru a răspunde la proces. Reprezentanții băncilor au refuzat să comenteze sau nu au putut fi contactați. Sub presiunea președintelui Barack Obama, autoritățile americane merg acum împotriva industriei, din cauza mai multor cazuri similare. Bank of America a încasat de la guvern în luna august a acestui an o amendă record de 16,65 miliarde de dolari, deoarece instituția a ascuns riscurile atunci când vindea clienților riscuri ipotecare securizate. Multe alte instituții financiare, inclusiv Deutsche Bank și Credit Suisse au plătit deja penalități mari în Statele Unite ale Americii privind acuzații similare și sunt în continuare amenințate de penalități suplimentare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Virginia-verklagt-13-Banken-article13625726.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =