Virusul Zika a afectat puternic turismul in toata lumea

74d8d91bb6bf5ec4925eb66626e67eb1

Mulți oameni au luat cu adevărat în serios avertizările de sănătate datorate virusului Zika. Iar acest lucru a fost remarcat și de ramura turistică: tot mai puțini oameni au rezervat zboruri către America Latină și Caraibe. Daunele economice sunt enorme.

În America latină și Caraibe este la mare răspândire virusul Zika. Acest lucru este știut și de către turiști, iar aceștia reacționează în consecință: la nivel mondial foarte mulți oameni au reacționat la avertizările privind virusul Zika și tot mai puține zboruri au fost rezervate pentru regiunile în cauză.

Între 15 ianuarie și 10 februarie rezervările de bilete de avion au scăzut cu 3,4% în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent, anunță firma de voiaj ForwardKeys.

Pe data de 15 ianuarie anul acesta autoritățile americane pentru control sanitar au emis o avertizare de călătorie. În zece zile după emiterea de către OMS, pe data de 1 februarie, a unei avertizări sanitare globale, rezervările de zboruri s-au redus cu circa zece procente.

Între mijlocul lunii decembrie și mijlocul lunii ianuarie se comandaseră cu 5% mai multe zboruri spre America Latină și Caraibe ca și în perioada corespunzătoare din anul precedent.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Flugtourismus-bricht-ein-article17044821.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 + = 55