Visa pune 22 de miliarde pe masă

6ee6c5b86457b55afa480f95fb66a214

În afacerile cu carduri de credit se prevede o preluare cu greutate: Furnizorul Visa vrea să își ia înapoi fosta filială din Europa. Băncile europene ar putea încasa bani frumoși din această tranzacție.

Compania americană Visa este, potrivit rapoartelor din presă, în fața celei mai scumpe achiziții din istoria sa. Obiectivul preluării este fosta filială Visa Europe, care se dorește a fi achiziționată pentru suma de 22 de miliarde de dolari, raportează Wall Street Journal. O purtătoare de cuvânt a Visa a refuzat să comenteze.

Investitorii au reacționat pe bursă într-un mod reținut: Acțiunile Visa au înregistrat o ușoară scădere pe bursa de la New York. Zvonurile privind o posibilă achiziție au circulat de multă vreme. Iar în ultimii ani au existat discuții sporadice. Visa a confirmat însă, că în ultimele luni au existat progrese. Potrivit unui insider, compania vrea să o aducă în luna noiembrie sub vechiul acoperiș.

Analiștii estimează deja un acord până săptămâna următoare. Ar fi un termen foarte potrivit pentru Visa: pentru că la începutul săptămânii următoare compania americană își va prezenta raportul trimestrial.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Visa-legt-22-Milliarden-auf-den-Tisch-article16247111.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 6 =