Visa vrea să cumpere filiala europeană pentru aproximativ 22 miliarde de dolari

visa-inc-buy-visa-europe-about-22bn

Compania americană de carduri de debit si credit, Visa Inc a anunat că se află în negocieri avansate pentru a cumpăra fosta filială Visa Europe pentru aproximativ 22 miliarde de dolari (20 de miliarde de euro). Acest acord ar fi benefic pentru Visa Inc, deoarece ar stimula veniturile sale din Europa, care sunt în prezent scăzute în comparație cu rivalii săi, cum ar fi MasterCard care câștigă o sumă substanțială din aceeași regiune.

Această tranzacție ar ajuta, de asemenea, compania americană a sistemelor de plăți să adune operațiunile sale globale sub un singur acoperiș. Tranzactia poate fi anunțate cel tarziu pana pe 5 noiembrie, când Visa Inc va comunica rezultatele trimestriale.

Potrivit analiștilor, dolarul american puternic și disponibilitatea finanțării datoriilor ieftine, pozitionează Visa Inc pentru a dobândi fosta filială. Ambele companii au lucrat în aceeași companie umbrelă numită Visa International Service Association pentru mai mulți ani. Cu toate acestea, în anul 2007, operatiunile americane Visa au devenit o companie cotată la bursă – Visa Inc.

În cele din urmă operațiunile companiei-mamă din alte părți ale lumii s-au unit cu Visa Inc, cu excepția celor din Europa. Cu toate acestea cele două companii, au lucrat împreună impărtind numele de brand Visa, R & D și alte operațiuni.

http://www.ibtimes.co.uk/visa-close-buying-its-european-sister-firm-about-22bn-1526427

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 21 = 26