Viticultorii germani trebuie să lupte

Sunt vremuri dificile pentru viticultorii germani: concurența este tot mai acerbă, iar acest lucru se arată în special în cazul exporturilor. De asemenea, cel puțin în Germania, tot mai mulți consumatori de vinuri văd că în supermarketuri se poate cumpăra și altceva în afară de ouă și unt.

Concurența acerbă din domeniu și recolta relativ mică de struguri produce îngrijorare pentru cei ce exportă vinuri. Precum s-a întâmplat și anul trecut, industria vinului trebuie să se confrunte și în anul 2016 cu pirederi în cazul vânzărilor în străinătate. Exporturile au scăzut în continuare la fix un milion de hectolitri (minus trei procente), anunță Institutul German al Vinului (DWI) de la Düsseldorf. Afectate sunt în special vinurile din așa-numitul segment de bază, vinurile de calitate cresc în continuare în vânzări, cel mai recent creșterea a măsurat două procente.

Astfel se observă o tendință de creștere a cererii de vinuri de calitate la export, spune administratorul DWI, Monika Reule. Vinurile de calitate au între timp o cotă de 85% din totalul veniturilor din export și 76% din totalul cantităților exportate, explică aceasta înaintea târgului de vinuri ProWein de la Düsseldorf. La acest eveniment anual al industriei viticole se vor prezenta în acest an peste 6500 de expozanți din  60 de țări, majoritatea din Italia, Franța și Germania. Anul trecut târgul a beneficiat de 56.000 de vizitatori.

Comercializarea vinului nu este deloc simplă în acest moment, spune Reule. Motivul cifrelor neplăcute este concurența extrem de acerbă pe plan internațional. În marile țări producătoare de vinuri se beau adesea cantități mai reduse, astfel că acestea se orientează mai mult către export. În afară de asta produsele lor, în special datorită costurilor mai reduse de producție și nu numai, o valoare adăugată mai mare decât cea obținută de producătorii germani. Astfel că singura cale spre succes este majorarea valorii adăugate pentru producător și promovarea calității vinurilor germane, spune convins Reule.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Winzer-haben-sehr-zu-kaempfen-article19732459.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 24