Viv ar treubi să devină Siri în variantă Samsung

viv-bild

Samsung preia serviciul inteligent Viv. Astfel, și coreenii vor avea un aistent cu inteligență artificială, care va funcționa la fel precum Siri de la Apple, Google Assistant și serviciul Alexa al celor de la Amazon și vor face utilizatorilor viața mai ușoară.

Smart Home nu mai este de multă vreme un concept nou, existând multe dispozitive în gospodării care sunt legate la rețea într-o formă sau alta, de la difuzoare la lămpi și mașini de spălat, precum și termostatul centralei termice. Odată cu prezentarea Google Assistant și asistentului lingvistic de la Amazon, denumit Alexa, care este implementat în playerul cilindric de muzică numit Echo, conceptul capătă încă o dată o nouă semnificație: ambele concerne oferă un asistent omniscient, mereu ascultător cu recunoaștere vocală, care reacționează în același timp la comenzile vocale ale utilizatorului și poate face viața mai ușoară pentru acesta. Samsung pare să vrea să facă parte din această categorie, iar coreenii au preluat acum asistentul Viv, expert în recunoaștere vocală.

În spatele Viv stau cei care au dezvoltat Siri, asistentul digital al celor de la Apple. Dezvoltatorii aplicației de control vocal și-au vândut prima lor capodoperă către Apple în anul 2010, iar în toamna anului 2011 acesta a devenit parte a sistemului de operare iOS. Dar Dag Kittlaus și colegii săi care au dat viață sistemului Siri, continuă să se implice în cercetare și dezvoltare. În luna mai 2016 ei au prezentat asistentul pe nume “Viv”, în cadrul conferinței Disrupt. Serviciul a răspuns în cadrul conferinței live la întrebări complexe și a reușit să prezinte cu acuratețe utilizatorului vremea dintr-o anumită locație într-o anumită perioadă de timp, fiind capabil în același timp să plaseze o comandă pentru flori sau pizza, la îndemnul vocal al utilizatorului.

Viv ar trebui să funcționeze ca asistent universal cu inteligență artificială și pe lângă capacitatea de a oferi răspunsuri la întrebări complexe sau plasare de comenzi, el va putea să ajute utilizatorului în interiorul gospodăriei, la fel cum promit și cei de la Google sau Amazon cu versiunile lor de asistenți inteligenți și la fel cum Apple se străduiește în ultima vreme să facă. Concernul lucrează se pare la un dispozitiv legat la rețea cu difuzor și microfon, care poate accepta comenzi vocale de la utilizatori.

Preluarea Viv vine din partea diviziei de telecomunicații mobile de la Samsung, deși posibilitățile de implementare de la Viv merg mult mai departe de aceasta. Concernul vrea să echipeze cu Viv gama sa largă de electrocasnice, dar și alte dispozitive electronice de divertisment, precum televizoare sau difuzoare. Avantajele Viv sunt: o interfață unificată pentru toate dispozitivele electronice de la Samsung.

http://www.n-tv.de/technik/Viv-soll-Samsungs-Siri-werden-article18801281.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 50