Atunci când Vive și Oculus Rift au apărut pe piață în primăvara anului 2016, au reușit ceva incredibil: ele au făcut din realitatea virtuală un subiect demn de discutat. Până atunci, cea mai apropiată experiență de VR pe care oamenii au avut-o au fost niște filme sci-fi ciudate sau produse care nu au ajuns la maturitate, precum Virtual Boy.
Chiar și acum, la aproape doi ani mai târziu de la ziua în care a sosit pe piață modelul original de Vive, căștile VR nu reprezintă ceva ce am putea găsi în orice gospodărie. Iar în timp ce acest lucru ar putea fi puțin deprimant pentru unii dintre noi, nu este atât de surprinzător, pentru că lansarea acelor display-uri originale a fost doar începutul unui ciclu mult mai mare ce include trei pași.
Un ciclu care acum trece în a doua fază, cu debutul lui Vive Pro. Acesta oferă o rezoluție mai înaltă, o cască redesenată și elemente care sporesc comfortul, fiind mai bun decât originalul în aproape toate felurile posibile. Din nefericire, pentru un dispozitiv a cărui achiziție se justifică oricum foarte greu, a doua generație de căști de la Vive este acum chiar mai scump.
Primul lucru care se remarcă la Vive Pro este carcasa interesantă din plastic albastru, care oferă două camere stereoscopice montate frontal. Dar nu trebuie să ne entuziasmăm prea tare cu ele, pentru că dezvoltatorii nu au realizat deocamdată nimic care să se folosească de ele. Adevărata distracție este de fapt în partea din spate, aceasta venind sub forma unei roți mici care poate fi ajustată pentru ca, casca să se fixeze bine pe cap. În sensul acelor de ceasornic pentru a strânge și invers pentru a lărgi. E o schimbare mică, dar are un efect major, pentru că pe OG Vive de fiecare dată când faci o ajustare, trebuie practic să dai toată instalația jos.
Apoi la interior Vive a echipat versiunea Pro cu o spumă nouă în jurul măștii pentru față, care nu doar că este mai comfortabilă și mai bine echilibrată, dar oferă o mai bună respirație a pielii. Chiar și după sesiuni lungi de VR ce durează ore întregi, utilizatorii nu vor mai resimți umezeala și transpirația care să strice experiența plăcută, o chestiune care afectează atât Oculus Rift cât și prima generație de Vive.
Sistemul optic de pe Pro a fost de asemenea îmbunătățit, astfel că dispozitivul se poate ajusta pentru distanța dintre pupile (distanța dintre ochi) la fel cum se putea și pe modelul vechi, în timp ce se poate seta cât de departe să fie lentilele de ochi. Asta reprezintă o dimensiune extra pentru ajustabilitatea generală și servește de asemenea ca un strat suplimentar al câmpului vizual, în cazul în care oamenii nu vor ca imaginile să se lovească pur și simplu de retina lor.
https://gizmodo.com/vive-pro-review-way-more-beautiful-way-better-way-too-1824268076