Vizionar controversat pleacă de la Facebook

În garajul părinților săi Palmer Luckey a inventat o pereche de ochelari VR. La scurt timp după aceea el a devenit un trend-setter. Vânzarea firmei sale Oculus către Facebook l-a transformat în milionar. După o jumătate de an plin de feedback negativ din partea presei, inventatorul în vârstă de 24 de ani părăsește concernul.

Facebook pierde prin Palmer Luckey un angajat de senzație. După un an plin de turbulențe, inventatorul în vârstă de 24 de ani părăsește concernul lui Mark Zuckerberg. Cine se întreabă cine este Luckey: el este un pionier în domeniul realității virtuale, fiind inventatorul ochelarilor Oculus. Prin vânzarea companiei sale cu același nume către Facebook acesta a devenit și milionar.

Iar acum? Aceasta a fost ultima săptămână de lucru a lui Luckey la Facebook și Oculus, spune un purtător de cuvânt al companiei VR pentru revista americană Business Insider. Lipsa sa va fi resimțită. Purtătorul de cuvânt nu a dorit să ofere detalii despre motivul plecării și dacă plecarea sa a fost opțională sau obligatorie. El a dat asigurări însă că moștenirea sa se întinde dincolo de Oculus. Ingeniozitatea sa a ajutat la revoluționarea realității virtuale și construirea unei noi industrii.

Astfel, cariera lui Luckey se suspendă temporar. Istoria companiei californiene a fost ca și desprinsă dintr-un basm. Ca și copil el a inventat diverse dispozitive electronice în garajul părinților săi și a dezvoltat printre altele Oculus VR. Prin intermediul acestor ochelari Luckey a adunat în 2012 suma de 2,4 milioane de dolari de la investitori, iar doi ani mai târziu Facebook a cumpărat compania pentru circa două miliarde, fondatorul rămânând director executiv al companiei. După trei ani de zile în cadrul concernului Facebook fondatorul se desparte de acest proiect, averea sa fiind estimată între timp la circa 730 de milioane de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Umstritte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 10 =