Vladimir Putin a aprobat o nouă doctrină de securitate informaţională a Rusiei ”pentru a proteja ţara de atacurile cibernetice”

vladimir-putin-furios-465x390

Preşedintele Vladimir Putin a aprobat o nouă doctrină de securitate informaţională, citând intensificarea implicării statelor în afacerile interne ruse şi atacurilor cibernetice împotriva infrastructurii ţării, informează Russia Today.

Potrivit doctrinei, cursul nelimitat al informaţiilor are un impact negativ asupra securităţii naţionale, pentru că ar putea fi utilizat în cadrul unor acţiuni geopolitice şi militare, favorizând astfel infracţionalităţile, acţiunile extremiste şi teroriste.

Unul dintre principalele impacte ale securităţii informaţionale este construirea ”capacităţii de a influenţa infrastructura informaţională de către un anume număr de state care urmăresc atingerea unor obiective militare”.

Agenţiile de securitate ale anumitor state publică informaţii şi întreprind operaţiuni psihologice de destabilizare a societăţilor din diverse regiuni. În acest fel, acestea subminează suveranitatea şi integritatea altor ţări. Aceste operaţiuni, alături de răspândirea uzului tehnologiei informaţionale, ar putea afecta valorile ruse morale şi spirituale.

Documentul notează, de asemenea, o creştere a infracţiunilor cibernetice, în mod special în domeniul financiar şi al creditelor. Pe lângă asta, nivelul la care tehnologiile informaţionale de securitate sunt dezvoltate este insuficient.

Rusia va consolida infrastructura critică informaţională pentru a se proteja împotriva atacurilor cibernetice.

În cadrul campaniei prezidenţiale din SUA, Rusia a fost acuzată că ar fi orchestrat atacuri cibernetice împotriva Statelor Unite, Moscova a caracterizat afirmaţiile în acest sens drept retorică electorală din partea Casei Albe şi a respins acuzaţiile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − 69 =