Vladimir Putin vrea monedă unică regională în încercarea de a spori Uniunea Euroasiatică si a salva rubla

eurasian-economic-union

Vladimir Putin vrea monedă unică regională în încercarea de a spori Uniunea Euroasiatică si a salva rubla

Președintele rus Vladimir Putin a cerut o uniune monetară regională cu membri ai Uniunii eurasiatice Belarus și Kazahstan. Putin, despre care s-a zvonit recent că s-ar fi imbolnavit sau chiar să facă obiectul unei lovituri de stat ca urmare a unei absențe prelungite din scena publică, a făcut propunerea la o întâlnire cu președinții ambelor țări în Kazahstan.

“A venit timpul să începem să ne gândim la formarea unei uniuni monetare”, a declarat Putin, după întâlnirea din capitala kazahă Astana. “Umăr la umăr, este mai ușor să reacţionăm la amenințările financiare și economice externe și să protejăm piața comună.”

În timp ce Putin nu a conturat un interval de timp pentru o posibilă uniune monetară, ar fi nevoie de ani de planificare și ar putea necesita o colaborare pe politica monetară. Președintele Kazahstanului Nursultan Nazarbayev nu a comentat cu privire la propunere, însă administrația sa a declarat anterior că sincronizarea monetară ar fi necesară înainte de orice ală inițiativă cu privire la uniunea monetară.

Un număr de analiști au prezis că uniunea monetară proclamată nu va da roade, cu atât mai mult că Belarus și Kazahstan nu şi-au exprimat o dorinţă arzătoare de a se alătura uniunii.

http://www.ibtimes.co.uk/vladimir-putin-wants-regional-single-currency-bid-boost-eurasian-economic-union-1492920

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 10