VLASOV ARESTAT

102000maximVLASOV ARESTAT

Preşedintele Camerei de Comerţ, Mihail Vlasov, a fost prins aseară de procurorii DNA în flagrant, în timp ce primea 200.000 de euro. Potrivit unor surse judiciare, acesta promisese o intervenţie într-un proces, pentru care pretinsese un milion de euro. Este vorba de un proces la Curtea de Arbitraj, instituţie aflată în subordinea Camerei de Comerţ. El este audiat de DNA. Procurorii vor decide dacă încep urmărirea penală pe numele lui Vlasov în urma audierii.

 Mihail Vlasov este socrul ministrului PNL Cristian David. În 2008, Vlasov a avut şi un scurt mandat de parlamentar. În 2012 Mihail Vlasov a fost reclamat la DNA pentru corupţie. 12 preşedinţi de camere de comerţ din teritoriu au transmis către DNA o plângere penală în care arată că Vlasov ar fi folosit discreţionar fondurile Camerei de Comerţ.
”Preşedintele CCIR, dl Mihail M. Vlasov a cheltuit, în anul 2011, suma de 12.239.098 lei, existând indicii serioase în sensul că aceşti bani nu au fost cheltuiţi doar în interesul CCIR. Cu ocazia dezbaterilor, în Adunarea din 23 aprilie 2012, a Execuţiei Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al CCIR pe anul 2011 (punctul 3 de pe ordinea de zi), am observat că, în Anexa nr.2 (Execuţia Bugetului de Venituri şi Cheltuieli anul 2011), punctul 4 (Cheltuieli cu serviciile executate de terţi), litera l (fond la dispoziţia Preşedintelui), în coloana intitulată “prevederi 2011″ a fost menţionată suma de 12.400.000 lei, în loc de 6.300.000 lei, asa cum aprobaseră membrii Camerei Naţionale, în Adunarea din data de 19 mai 2011”, se arată în sesizare. Până în prezent Mihail Vlasov nu a fost trimis în judecată de către DNA.

Presa a relatat că Vlasov a fost condamnat înainte de 89 pentru trafic de influenţă. Anchetatorii l-au acuzat atunci că a primit mită 70.000 lei pentru a rezolva un proces la Focşani. A fost condamnat şi a stat un an de zile în puşcărie. După 89 a ruşit să-şi şteargă condamnarea.

(articol preluat)

——————————————————————————————————————————————————————————-

regular_smile…………flagrant medical……

Iţic la doctor

– Domnu’ doctor vă rog să mă ajutaţi. Eu în fiecare dimineaţă, la ora 7 fix, am ieşire!
– Păi asta e foarte bine. Trebuie să fii fericit.
– Da, dar eu mă scol la 8.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 12