Vodafone amenință cu retragerea

30972754

Consecințele economice ale deciziei Brexit nu pot fi încă complet estimate pentru Marea Britanie. Acum gigantul telecom Vodafone, care vrea să se orienteze mai mult către Bruxelles, caută o schimbare.

Gigantul britanic de telecomunicații, Vodafone, are în vedere mutarea sediului său central din Mare Britanie către o țară din UE, după votul Brexit. Este important ca firma să poată profita în continuare de libertatea de mișcare a cetățenilor, capitalului și a bunurilor, scrie compania către mai multe agenții de presă.

Încă este devreme pentru a lua o decizie pe termen lung privind sediul central al companiei, dar se va lua o decizie, în orice caz, care să aibe un punct de vedere economic. Vodafone deține peste 13.000 de angajați în Marea Britanie și are sedii la Londra și Newbury.

Concernul a anunțat că dorește să își întărească relațiile cu Bruxelles-ul. De asemenea, Vodafone dorește ca pe viitor să își prezinte profiturile în euro și nu în lire sterline.

Ministrul economiei din Regatul Unit, Sajid Javid s-a întâlnit cu reprezentanții mediului economic, pentru a discuta urmările referendumului. 51,9% dintre britanici au ales joia trecută pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Vodafone-droht-mit-Wegzug-article18071846.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 + = 44