Vodafone lasă în urmă concurența

RTX13IM6Numărul doi de pe piața mondială de telecomunicații progresează lent în Germania. Dar în alte regiuni merge mai bine. Iar acest lucru este simțit și de acționari, în ciuda unui trucuri de calcul.

Al doilea cel mai mare ofertant de servicii de telecomunicații din lume nu poate opri prăbușirea vânzărilor din Germania. La nivel mondial însă, grupul o duce bine. De aceea compania a ridicat acum ușor prognoza pentru rezultatul său operațional (Ebitda). În Germania veniturile din servicii mobile, deci cele înregistrate în afara vânzărilor de echipamente și terminale, au scăzut cu 2,8% față de nivelul din anul precedent, iar cu trei luni în urmă minusul s-a ridicat la 2,1%.

Astfel Vodafone se descurcă încă o dată mai prost decât concurența: în săptămânile trecute Telefonica Germania a raportat un minus de 0,3% în cazul vânzărilor de servicii mobile, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Iar la Deutsche Telekom comparația este și mai dificilă. Aici rezultatul a scăzut cu 0,4%, dar liderul de piață estimează și reduceri pentru clienții Magenta Eins. În afara acestui efect, cifra de afaceri a crescut cu 1%, adaugă cei de la Telekom.

Rezultatele totale s-au majorat organic cu 2,8% la 20,27 miliarde de lire sterline. După tragerea liniei concernul are multe de plătit sub formă de taxe sau impozite speciale: după un profit de 5,4 miliarde de lire în anul precedent, de această dată se înregistrează o pierdere de 1,7 miliarde de lire. La Luxemburg compania avea anul trecut rambursări de miliarde, în acest an Vodafone a fost nevoită să contabilizeze efecte speciale de semn contrar.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Vodafone-hinkt-Konkurrenz-hinterher-article16320621.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + = 23