VODAFONE SPANIA

 

  • RTX17G8GVodafone preia Ono

Vodafone mai lovește odată, după achiziția operatorului Kabel Deutschland. Britanicii preiau operatorul Ono, aducând sub cupola Vodafone și pe cel mai mare operator spaniol de cablu. Iar pentru asta a pus miliarde de dolari pe masă.

 

Operatorul britanic de telefonie mobilă Vodafone și-a mai asigurat o companie de miliarde de dolari după ce a făcut același lucru cu compania germană Kabel Deutschland. Vodafone preia operatorul spaniol de cablu, Ono, iar pentru aceasta va pltăi aproximativ 7,2 miliarde de dolari, inclusiv datoria.

 

Achiziția este de așteptat să se finalizeze în al treilea trimestru al acestui an, doar dacă instituțiile concurențiale vor fi de acord cu aceasta. Iar astfel IPO-ul planificat de multă vreme pentru compania Ono nu va mai avea loc. Într-o primă încercare în luna februarie, Ono a arătat reticență față de compania Vodafone. Ulterior britanicii au crescut oferta.

 

Ono este unul dintre ultimii operatori independenți de cablu rămași în Europa. Operatorii rețelelor de telefonie mobilă, precum Vodafone, vor să aibe un pachet complet de servicii și să ofere clienților atât telefonie mobilă, cât și telefonie fixă, cablu tv sau internet de bandă largă, astfel că investesc miliarde de euro în extinderea rețelelor.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Vodafone-sichert-sich-Ono

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 24