Voiculescu si cea mai tare meserie din lume, de ziua internationala a pisicii

zip

In sfarsit, s-a  mai incheiat un proces prelungit la maximum, pentru o privatizare facuta ilegal, ca multe altele de altfel, care,   cine stie cand se vor mai descoperi, mai ales, daca ne mai uitam si prin Bihorul nostru cum MEBO a creat milionari doar dintr-un condei, si toate astea, tocmai de ziua internationala a pisicii-:), asa, ca sa luam partea pozitiva din viata si pe motanul Felix.

La cat se comenteaza in aceste zile despre condamnarea lui Voiculescu cred ca este inutil sa ma concentrez pe aceasta tema, cand o alta am remarcat-o de cativa ani, si pe care vreau sa o relev.

AVOCATUL.
Avocatul este un personaj foarte interesant pentru noi angajatorii, incep sa cred ca este cea mai tare meserie din lume.

DE CE?

Simplu, pentru ca este singurul business in care si cand pierzi, castigi, si nu asa, ceva firfirei acolo, ci sute de mii si milioane de euro. Chiar nici nu conteaza ce e in cutia neagra a procesului Voiculescu. extrem de mediatizat. dar conteaza pentru mine, modul cum un avocat este platit regeste ca un client al lui sa primeasca o pedeapsa mai mare.

Nu sunt asa de panicar, dar la un moment dat il suspectam si de o intelegere cu procurorii in multe cazuri pierdute de Mateut, caci despre el vorbim, cazuri ca Adrian Nastase, Fenechiu, Apostu, samd in care a luat banutii, ca respectivii sa primeasca pedepse marite.

Super meserie, sau afacere, nu?

Si culmea prostiei fiscale, e taxata ca si cum ar produce placinte sau incaltaminte.

DE MEDITAT, NU?

Caci majoritatea dintre noi ne platim anagajatii pentru rezultate, nu pentru reprezentare, nu pentru cat de bine da in poza si din gura…
Pentru informarea dvs., aveti mai jos descrierea, pe scurt, al celui mai lung proces si cel mai mediatizat din Romania-dar dupa zambetul adecvat.

——————————————————————————————————————————————–

regular_smile…Mencinicopschi nu se poate declara bolnav ca sa scape de puscarie, ca a mancat intotdeauna sanatos :)))

——————————————————————————————————————————————–

motanul-felix-dan-voiculescu

Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), potrivit deciziei luate de Curtea de Apel Bucureşti.

Corneliu Popa, fostul șef al ADS a fost condamnat la 8 ani de închisoare.
Gheorghe Mecinicopschi, fost director al ICA, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.
Sorin Pantis, fost ministru al Comunicatiilor, a fost condamnat la 7 ani de închisoare.
Dosarul ICA s-a plimbat între instanțe vreme de 6 ani și a avut mai bine de 75 de termene.

Dan Voiculescu a primit pedeapsa maximă prevăzută în noul Cod penal, legea mai favorabilă în cazul său.

Totodată, lui Voiculescu i se interzic mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani. Va fi confiscată o mare parte a averii familiei Voiculescu, inclusiv clădirea Grivco și terenurile pe care funcționează postul Antena 3.

Prin această sentinţă, Curtea de Apel i-a dublat lui Voiculescu pedeapsa dată de Tribunalul Capitalei la fondul procesului.

DOSARUL PRIVATIZĂRII ICA

Omul de afaceri Dan Voiculescu și alți 10 inculpați au fost judecați pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare – prejudiciul adus statului e estimat la 60 de milioane de euro.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Dan Voiculescu în decembrie 2008. Rechizitoriul spune că omul de afaceri – în calitate de președinte al PC – a cumpărat un teren de peste 3 hectare și jumătate și un hectar de construcții cu aproximativ 100 de mii de euro: bunurile aparțineau ICA și se află într-una dintre cele mai scumpe zone rezidențiale din București. Prețul ar fi fost de 75 de ori mai mic decît cel real.

În octombrie 2008, Ministerul Agriculturii a devenit parte civilă în proces, în încercarea de a recupera prejudiciul de 60 de milioane de euro. Pe parcursul acestei săptămîni, instituția și-a menținut cererea: ministerul e condus de Daniel Constantin, cel care i-a urmat lui Dan Voiculescu la conducerea PC.

Fostul ministru al Comunicațiilor Sorin Pantiș a dezvăluit săptămîna aceasta că grupul Grivco avea o linie de credit de 40 milioane euro de la banca Raiffeisen, din care se finanțau inclusiv afacerile din mass-media. Linia de credit era garantată, între altele, cu terenuri și clădiri ale ICA.

Avocații apărării au încercat în numeroase feluri în ultimele zile să suspende procesul ori să-l mute la o altă instanță. Fără succes, însă. Potrivit rechizitoriului, cei care s-au ocupat de licitație și de actele necesare privatizării erau fie membri ai Partidului Conservator, fie angajați Grivco. Procurorii spun că Dan Voiculescu a controlat prin interpuși întregul proces de privatizare. Și continuă: o versiune contrară ar însemna să admitem că toți cei implicați și-au încălcat atribuțiile ori au acționat în interesul Grivco “din considerente telepatice ori din necunoaștere sau prostie”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 9