Volkswagen a primit ordin să vândă pachetul de acțiuni de 20% în Suzuki

suzuki-dealer-shop-tokyo

Volkswagen a primit ordin să vândă pachetul de acțiuni de 20% în Suzuki

O instanță internațională a ordonat producatorului german de automobile Volkswagen să-și vândă participația în compania japoneză Suzuki, incheindu-se astfel un litigiu de patru ani între cele două companii. Hotărârea, pronunțată de Camera Internațională de Comerț, pe 30 august,prevede ca VW să vândă un procent de 19,9% în compania japoneză, evaluat la 3,8 miliarde de dolari ( 3.4 miliarde de euro), la o dată încă nedivulgata.

Într-o declarație, VW a anunţat că vânzarea pachetului va avea un “efect pozitiv” asupra veniturilor sale. Cei doi producatori au intrat într-un parteneriat în 2009 pentru a colabora pe tehnologie. Cu toate acestea, alianța s-a stricat după ce Suzuki a acuzat VW că a încercat să-l controleze, în timp ce VW s-a opus deciziei Suzuki de a cumpăra motoarele diesel de la Fiat. Acțiunile VW au scăzut cu 1,3% la amiază în Frankfurt.

VW a cumparat participaţia în Suzuki cu 1,0  dolari în 2010, ca un mijloc de acces la piața indiană, unde firma japoneză este bine stabilită. Cu toate acestea, o rupere a încrederii între firme a condus la faptul ca Suzuki sa solicite vânzarea acestor acțiuni. Suzuki a declarat că ar putea fi nevoit să plătească despăgubiri producătorului VW,după ce Curtea a admis in mare parte incalcarea contractului de catre acesta.

http://www.ibtimes.co.uk/volkswagen-ordered-sell-20-stake-suzuki-1517821

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 6