Volkswagen admite “lanțul de erori”

_87135912_3usok9s4Președintele problematicului producator auto Volkswagen spune că un lanț de erori a dus la scandalul emisiilor și că prioritatea sa de top este de a recâștiga încrederea. Vorbind la o conferință de presă, Hans Dieter Poetsch a spus:

“Vorbim aici nu despre o greseala, ci un lanț de erori.” Acesta a spus că VW nu se va opri “în încercarea de a stabili cine a fost responsabil” pentru scandalul iscat. Directorul executiv al VW a declarat că se va “lupta pentru fiecare client”.

Cu toate acestea Matthias Mueller a declarat că o criză masivă a vânzărilor nu ar fi avut loc în urma scandalului. În septembrie, autoritățile de reglementare din SUA au constatat că unele masini diesel ale VW au avut amplasat un “dispozitiv de manipulare” – sau software – pentru a trisa testele de emisii.

Compania a spus că problema a început atunci când a decis să lanseze o promovare de vehicule cu motoare diesel pe scară largă în SUA, în 2005, dar a spus că s-a aflat în imposibilitatea de a respecta limitele de emisii stricte în vigoare din această țară, la acel moment. VW a mai declarat ca a fost de acord cu măsurile de îmbunătățire a supravegherii de dezvoltare a softwarelor de motor pentru a preveni manipularea în viitor.

Mueller a declarat că a fost relativ simplu și ieftin pentru a stabili milioanele de mașini afectate, dar acest lucru nu a fost posibil înainte, deoarece tehnologia pentru remedieri nu a fost disponibilă la momentul construirii autovehiculelor.

În orice caz, compania nu avea cunoștință în acel moment că ar exista o problemă. Volkswagen va întreprinde în viitor testele “de conducere în timp real”, care vor fi verificate de către ambele părți terțe interne și externe.

http://www.bbc.com/news/business-35060201

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 81 = 90