Volkswagen alocă zece miliarde de euro pentru a dezvolta și produce vehicule electrice în China

Volkswagen AG intenționează să investească până în 2025 aproximativ zece miliarde de euro (11,8 miliarde de dolari) pentru a dezvolta și produce vehicule electrice în China, cea mai mare piață auto din lume, a afirmat Jochem Heizmann, șeful subsidiarei chineze a VW, transmite Reuters.

Anunțul vine într-un moment în care autoritățile de la Beijing cer producătorilor auto să vândă mai multe vehicule electrice, pentru a reduce poluarea și a promova inovațiile tehnologice.

În același timp, China reduce gradual subvențiile la achiziționarea anumitor modele electrice în favoarea unor cerințe mai dure cum ar fi cotele. Producătorii auto trebuie să genereze sau să cumpere până în 2018 credite echivalente cu 8% din vânzările lor totale.

Heizmann a explicat că producătorul auto Volkswagen este încrezător că, împreună cu partenerii chinezi, va putea îndeplini cerințele mai dure ale autorităților de la Beijing privind vânzarea vehiculelor electrice și nu vor apela la achiziționarea de credite de la firmele concurente.

Asociația Producătorilor Auto din China (CAAM) se așteaptă ca în 2017 livrările să urce cu 5%, față de un avans de 13,7% în 2016, ca rezultat al majorării taxelor. Anul trecut, autoritățile de la Beijing au decis să reducă la jumătate taxa de 10% la achiziționarea mașinilor cu motoare de 1,6 litri sau mai mici, pentru a stimula vânzările pe piața chineză. În ianuarie, taxa a fost majorată de la 5% la 7,5%, iar în ianuarie 2018 ar urma să ajungă la 10%.

VW, cel mai mare producător auto străin din China, intenționează să vândă vehicule electrice firmei Didi — echivalentul chinez al aplicației de transport Uber — și să genereze credite în cadrul alianței înființate cu grupul chinez JAC Motors pentru producerea vehiculelor electrice, declara recent Jochem Heizmann.

Grupul VW a vândut anul trecut pe piața chineză aproape patru milioane de mașini, dar numai “câteva sute” au fost vehicule electrice importate. Compania se așteaptă la îmbunătățirea vânzărilor și la majorarea livrărilor de vehicule electrice până la 400.000 de unități până în 2020 și la 1,5 milioane până în 2025, pentru a respecta cotele, a precizat șeful subsidiarei chineze a VW.

Și grupul american Ford a anunțat recent că intenționează ca, până în 2025, aproximativ 70% dintre vehiculele sale vândute în China să fie hibride convenționale, hibride plug-in sau complet electrice.

La începutul anului viitor, Ford va lansa sedanul Mondeo Energi, primul său model hibrid produs local, împreună cu partenerul chinez Changan.

China este cea mai mare piață auto din lume, înaintea SUA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 2