Volkswagen câștigă mai mulți bani

Pentru Volkswagen totul merge bine din nou în ciuda scandalului privind emisiile. Constructorul auto a înregistrat în anul 2016 un profit de miliarde. În timp ce liderul mondial se poate bucura de o cifră record în privința vânzărilor, acționarii vor primi și ei partea lor.

Volkswagen s-a întors anul trecut în zona de profit. Cel mai mare concern auto din lume a înregistrat în anul 2016 un excedent de peste cinci miliarde de euro, anunță compania. În anul precedent Volkswagen a fost afectată de scandalul motoarelor diesel, ceea ce a provocat o pierdere substanțială, în valoare de 1,6 miliarde de euro.

În anul 2016 constructorul auto german a dus-o foarte bine: vânzările au crescut cu 4,0 miliarde la un total de 217 miliarde de euro, înregistrând astfel un nou record în istoria companiei. La nivel mondial concernul a livrat 10,3 milioane de automobile, un alt record. În special piețele din centrul și vestul Europei, dar și spațiul Asia-Pacific, au înregistrat pierderi substanțiale.

Pentru anul curent conducerea companiei se așteaptă doar la rezultate moderate în domeniul livrărilor. Vânzările concernului sunt de așteptat să crească cu până la patru procente, randamentele operaționale vor crește și ele cu 6-7%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Volkswagen-verdient-wieder-Geld-article19719313.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 − 28 =