Volkswagen dezvoltă o mașină de curse complet electrică

Volkswagen dezvoltă o mașină complet electrică de curse pentru cea mai faimoasă cursă montană din lume, Pikes Peak International Hill Climb din Colorado, SUA, următoarea ediție având loc pe data de 24 iunie 2018. Obiectivul prototipului cu tracțiune integrală este de a fixa un nou record pentru mașinile electrice, la o altitudine de 4300 de metri deasupra nivelului mării.

Noul proiect motorsport este o parte din procesul celor la Volkswagen de a se transforma într-un producător de mașini electrice de top. Până în anul 2025, brandul Volkswagen va oferi deja 23 de modele electrice.

Pikes Peak Hill Climb este una dintre cele mai renumite curse de mașini din lume. Prezintă provocări enorme și este prin urmare echipată perfect pentru a dovedi capacitățile tehnologiilor viitoare, explică Dr. Frank Welsch, membru al board-ului de directori responsabili de dezvoltare. Mașina lor electrică destinată curselor va fi echipată cu tehnologii inovative de pentru baterii și rulare. Testele extreme de stres impuse de Pikes Peak vor oferi informații extrem de importante de care vor beneficia stagiile ulterioare de dezvoltare.

Vehiculul este dezvoltat de Volkswagen Motorsport în strânsă colaborare cu Technical Development de la Wolfsburg. Cursa de la Pikes Peak este un nou început, este pentru prima dată când dezvoltă o mașină de curse complet electrică, explică Sven Smeets, directorul diviziei. Proiectul este de asemenea o piatră importantă de hotar în noua orientare motorsport. Echipa este literalmente electrizată de această nouă provocare. Volkswagen Motorsport a participat ultima dată în cursa de la Pikes Peak în anul 1987 cu un Golf spectaculos cu două motoare, care a ratat cu puțin linia de finish.

Pikes Peak International Hill Climb, pe care insiderii o consideră, de asemenea “Cursa către nori” – se desfășoară în fiecare an din 1916 și până în prezent în Munții Stâncoși din apropierea Colorado Springs. Lungimea cursei este de 20 kilometri și are o diferență de nivel de 1433 de metri, ajungând la altitudinea de 4300 de metri deasupra mării. Recordul actual în clasa prototipurilor electrice este de 8 minute și 57 de secunde, stabilit de Rhys Millen în 2016.

http://www.electric-vehiclenews.com/2017/10/volkswagen-is-developing-all-electric.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 68 = 72