Volkswagen emite avertizare de profit


Urmările scandalului diesel din SUA se vor dovedi mai scumpe pentru concernul german decât era de așteptat. Compania pune deoparte alte 2,5 miliarde de euro. Iar acțiunile sunt în scădere.

Volkswagen avertizează cu privire la reducerea semnificativă a profiturilor sale în trimestrul al treilea. Motivul este blocarea de fonduri pentru campanii de rechemare și modificare motoare pentru automobilele diesel vândute în SUA, care se pare că presupun un efort financiar mult mai mare pentru companie, decât s-a crezut inițial, a anunțat constructorul auto la Wolfsburg. Aceste influențe deosebite negative au o valoare totală de 2,5 miliarde de euro.

Motivul este creșterea provizionului pentru compensarea aproprietarilor de autoturisme afectate, cele cu motor TDI de 2,0 litri din America de Nord. În septembrie 2015, constructorul auto a estimat numărul automobilelor diesel afectate de manipulări la circa 11 milioane. Doar în SUA există 560.000 de automobile afectate.

Compensațiile negociate de Volkswagen după recunoașterea manipulărilor, împreună cu amenzile la care au fost obligați de autoritățile americane, se ridică în total la 22 de miliarde de dolari. Acțiunile VW au scăzut după ce s-a făcut acest anunț.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Volkswagen-gibt-Gewinnwarnung-heraus-article20059002.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 65 = 66