Volkswagen întârzie publicarea rezultatelor

_87755112_volkswagengreenpeaceVolkswagen a anunţat că nu va elibera rezultatele deoarece are nevoie de mai mult timp pentru a lucra la conturile sale, ca urmare a crizei emisiilor de carbon de anul trecut.

Compania trebuia să comunice rezultatele până pe 10 martie, iar apoi să organizeze adunarea acționarilor săi spre sfârșitul lunii aprilie. Compania nu a anuntat incă durata intarzierii acestor evenimente. Se spune ca rezultatele vor fi aproximativ aceleaşi ca și în 2014, deși costul scandalului cu emisiile v-a mai reduce din profit.

Vânzările de automobile sub brand-ul VW au scăzut anul trecut, din cauza scandalului care a inceput in luna septembrie si care a afectat 11 milioane de msşini.

Livrările au scăzut cu 5,3% în luna octombrie, cu 2,4%, în luna noiembrie și cu 7,9% în decembrie, comparativ cu aceleaşi luni ale anului 2014. Aceasta a reprezentat prima scădere a vânzărilor de automobile sub brandul VW din ultimii 11 de an, deoarece compania continuă să facă față scandalului emisiilor.

VW a promis că va rezolva problemele în săptămânile următoare pentru milioane de automobile din SUA, echipate cu dispozitivele de manipulare a testelor.

Vanzarile de autoturisme VW au scăzut cu 4,8% în 2015, la 5,82 milioane de automobile vândute, de la 6,12 milioane de autovehicule vândute anul trecut.

http://www.bbc.com/news/business-35499916

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 − 68 =