Volkswagen îşi cere scuze pentru scandalul privind emisiile

car-lot-carlsbad

Volkswagen îşi cere scuze pentru scandalul privind emisiile

Directorul executiv al Volkswagen spune că îi ” pare foarte rău” pentru că a distrus încrederea clienților după ce autoritatea de reglementare din SUA a acuzat compania de falsificarea datelor privind emisiile.

Martin Winterkorn a declarat că a ordonat o investigație externă în cazul sesizărilor primite de la Agentia Statelor Unite pentru Protecția Mediului (EPA), prin care compania a încercat să se sustragă de la respectarea standardelor privind emisiile de carbon, programând controlul acestora pentru unele dintre modelele sale, numai atunci când acestea au fost testate.

Scandalul, care implică 482.000 de modele lansate în perioda 2009 -2015, inclusiv VW Jetta, Golf și Beetle, Audi A3 si modelul Passat din 2014-15, ar putea aduce VW amenzi în valoare de 18 miliarde de dolari( 15.9 miliarde de euro) – sau 37500 de dolari pentru fiecare masina în parte. APE a declarat că vehiculele au depășit limita emisiilor de oxizi de azot cu până la 40 de ori și a reprezentat o amenințare pentru sănătatea publică.

“Mie personal îmi pare foarte rău că am distrus încrederea clienților noștri și a publicului”, a declarat Winterkorn pe 20 septembrie. “Vom coopera pe deplin cu agențiile responsabile, cu transparență și urgență, pentru a clarifica în mod deschis, și complet toate faptele din prezenta cauză.

Volkswagen a ordonat o investigație externă pe această problemă’’, a mai spus acesta. VW a depasit Toyota pentru a deveni cel mai mare producător auto din lume la începutul acestui an.

http://www.ibtimes.co.uk/volkswagen-says-sorry-broken-trust-over-emissions-scandal-1520492

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − = 9