Volkswagen își pune speranțele în China

27701950

Chiar trebuie să fie salvarea: în Regatul Mijlociu concernul VW vrea să crească în continuare. Pe cea mai mare piață auto din lume cei de la Wolfsburg vor să își adjudece prima poziție. Iar un trend pozitiv dă acestora speranțe.

Volkswagen următește să obțină o creștere suplimentară în China. Ei sunt optimiști că trendul pozitiv al vânzărilor din ultimele două trimestre se va păstra în Republica Populară, spune directorul pe China, Jochem Heizmann. Luni ia startul la Beijing Salonul Auto Internațional.

Țara asiatică este principala piață auto din lume, cu 21 de milioane de unități vândute în fiecare an. Anul trecut Volkswagen a exportat 3,5 milioane de automobile către China, ceea ce corespunde unei reduceri de 3,4% a vânzărilor. Potrivit Asociației Chineze a Producătorilor de Automobile, cei de la Wolfsburg au fost nevoiți să cedeze pozița de cel mai mare brand din China în favoarea General Motors.

VW produce din anul 1983 automobile în China și astfel a fost primul producător occidental care a păstruns pe piața chineză. Volkswagen vrea, potrivit lui Heizmann și în ciuda scandalului Dieselgate, să investească anul acesta fix patru miliarde de euro în afacerile sale din China.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Volkswagen-setzt-Hoffnungen-auf-China-article17540686.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − 73 =