Volkswagen lansează mașină low-budget

2018-soll-die-budget-car

Volkswagen lansează mașină low-budget

Multă vreme a fost acest proiect pe lista concernului, acum șeful VW, Winterkorn confirmă introducerea pe piață a trei variante a unui automobil low-budget. Totul pornește din China, iar acesta este doar începutul.

După o lungă fază de planificare pe agenda concernului VW stă introducerea pe piață a unui automobil low-budget. Șeful Volkswagen, Martin Winterkorn, a spus pentru Bild am Sonntag că din anul 2018 va fi adus pe piață un vehicul de buget pentru familii, cu variante SUV, cascade și hatchback. Acesta a mai adăugat faptul că, concernul va construi vehiculele în China, iar modelele vor costa între 8.000 și 11.000 de euro.

Iar pentru prima lansare Volkswagen a ales China. Nu există încă o decizie privind pătrunderea pe alte piețe de desfacere. Volkswagen a lucrat de ani de zile la planurile pentru un low-budget car. O colaborare inițială cu partenerul Suzuki a fost zdrobită de litigii.

Mașinile low-budget sunt considerate a fi un produs cheie în dezoltarea continuă a piețelor emergente, precum Asia. Volkswagen este al doilea cel mai mare concern auto din lume după Toyota și lucrează în China, cea mai importantă piață pentru Volkswagen, împreună cu parteneri locali.

 

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/unternehmen/volkswagen-bringt-billig-auto-auf-chinesischen-markt-13671842.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 3