Volkswagen obține un alt rezultat în scandalul emisiilor

În litigiul privind software-ul implementat în motoarele diesel, concernul Volkswagen ajunge la un consens pe continentul nordamerican. În Canada VW obține un acord cu acuzatorii colectivi. Însă conducerea de la Wolfsburg nu este liniștită.

Volkswagen a obținut un nou rezultat în fața acuzatorilor colectivi din Canada. Acest lucru a fost anunțat de concernul auto și de procuratură. Este vorba doar despre soluții provizorii, care după elaborarea detaliilor, vor trebui depuse la instanțele competente și aprobate. Decontările includ plăți compensatorii, reparații și în unele cazuri oferte de răscumpărare pentru proprietarii de automobile diesel cu motoare de 3.0 litri sau mai mari, produse de VW Group.

Vehiculele au fost echipate cu un software special pentru manipularea emisiilor de gaze. La modul concret este vorba despre VW Touareg, Porsche Cayenne și Audi Q7 din anii 2013 până în 2016. În cazul unei serii întregi de mașini de clasă superioară de la Audi se va efectua rechemarea pentru conversia sa în automobile regulamentare.

Cât de scump se va dovedi acest compromis pentru VW, încă nu se poate estima, pentru că volumul pagubelor nu este încă cunoscut. În cazul a fix 105.000 de automobile mai mici cu motoare diesel de 2.0 litri, concernul va acorda în Canada compensații similare, în valoare de peste 2,1 miliarde de dolari canadieni.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Volkswagen-erzielt-weiteren-Vergleich-article20198274.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =