Volkswagen recheamă modele americane

33323799

Volkswagen recheamă modele americane

În SUA pornesc noi campanii de rechemare de autovehicule, afectați fiind producători de renume. De data aceasta afectat este în special cel mai mare concern auto din Europa. VW trebuie să recheme în ateliere aproape o jumătate de milion de automobile.

Preocupările din privința securității determină Volkswagen să ia măsuri complexe: din cauza unor posibile probleme la airbag-uri, producătorul cu sediul la Wolfsburg trebuie să recheme în Statele Unite 420.000 de mașini.

Afectate sunt automobile din seriile Golf, Jetta, Passat sau Tiguan, care au fost construite între anii 2010 și 2014, declară un purtător de cuvânt al VW. Autoturismele au o problemă cu una din conexiunile de la volan care poate face ca airbag-ul să nu se declanșeze în cazul unui accident.

Dar nu există nici o legătură cu pernele de aer defecte ale producătorului japonez Takata. Acestea au condus deja doar în SUA la rechemări totale de 34 de milioane de autovehicule. Aparent prezentul caz al VW nu a condus încă, spre deosebire de cazul Takata, la accidente sau vătămări.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Volkswagen-ruft-US-Modelle-zurueck-article15724171.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 − = 45