Volkswagen și-a asigurat împrumuturi de miliarde

1291127c32a98b9d766a8da6a78c7265

Cât de mari vor fi daunele provocate de scandalul emisiilor de la Volkswagen, asta nu poate spune nimeni. Cele 6,7 miliarde de euro care au fost asigurate până acum nu vor ajunge. Concernul continuă însă.

Volkswagen vrea să își asigure în această săptămână alte credite în valoare de miliarde și astfel să își demonstreze puterea financiară în mijlocul scandalului privind emisiile de gaze. Compania planifică în consecință semnarea unui contract-cadru de finanțare pentru mai multe miliarde de euro, raportează agenția de știri dpa.

De la mijlocul lunii noiembrie VW este potrivit rapoartelor în negocieri corespunzătoare cu mai multe bănci majore internaționale. Inițial s-a vorbit de împrumuturi pe termen scurt de până la 20 de miliarde de euro.

Un astfel de împrumut nu poate sosi pe fondul unei lipse acute de finanțare, poate servi însă spre exemplu pentru a acoperi eventuale costuri suplimentare ce nu pot fi estimate în prezent, în legătură cu rambursările pe care compania va trebui să le facă, ca urmare a manipulărilor.

Volkswagen și-a asigurat deja 6,7 miliarde de euro pentru urmările financiare ale scandalului diesel. Pe lângă acestea concernul ar trebui să mai pună la dispoziție rezerve valutare de aproximativ 27 miliarde de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Volkswagen-sichert-sich-Milliardenkredite-article16485591.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 + = 36