Volkswagen T-Roc, al patrulea SUV Volkswagen

 

Volkswagen T-Roc a fost dezvaluit oficial ca al patrulea SUV al marcii germane Volkswagen. Modelul este pozitionat sub Tiguan si va fi, prin urmare, SUV-ul de intrare in gama Volkswagen, din punctul de vedere al dimensiunilor. Volkswagen T-Roc se alatura SUV-urilor Tiguan, Touareg si Atlas/Teramont in gama brandului din Wolfsburg, urmand sa concureze pe piata cu modele precum Opel Mokka si Nissan Juke. T-Roc va ajunge in showroom-uri la final de 2017-inceput de 2018.

Noul SUV Volkswagen T-Roc are la baza platforma modulara MQB a Volkswagen Group si dintre putinele detalii tehnice anuntate se remarca faptul ca poate avea fie tractiune fata, fie tractiune integrala, iar portbagajul are un volum de 445 litri. Spaterele locurilor din spate sunt rabatabile fractionat (60:40) si spatiul cargo poate fi crescut la 1.290 litri.

Caroseria poate avea finisaj in doua nuante, avand o culoare de baza si acoperis contrastant.

Preturile de pornire vor fi de sub 20.000 euro cu tot cu TVA pentru versiunile de intrare in gama.

„T-Roc stabileste un nou punct de referinta in segmentul SUV ce se afla in plina expansiune. Avand la baza functionalitatea, manevrarea dinamica si tehnologia, T-Roc include toate calitatile bune ale Volkswagen. Acesta marcheaza o piatra de hotar in ofensiva SUV-ului nostru”, a declarat Herbert Diess, presedintele Consiliului de Administratie al marcii Volkswagen, cu ocazia dezvaluirii in premiera a masinii, la Como, in Italia.

In prezentarea sa (video mai jos), Diess a spus ca Volkswagen Tiguan Allspace va ajunge in aceasta toamna in showroom-uri si ca indicii despre noul Volkswagen Touareg vor fi dezvaluite pana la final de 2017 (probabil un concept), iar in 2018 va fi lansat modelul Volkswagen T-Cross, un SUV mai mic decat acest T-Roc.

„Ne asteptam ca acest segment al SUV-urilor sa creasca multi ani de acum incolo. In urmatorii zece ani se preconizeaza o crestere de 50% a vanzarilor de SUV-uri, in special in segmentele B si C. (…) Cu alte cuvinte, lumea vrea SUV-uri si, sunt convins, multe dintre ele vor purta logo-ul Volkswagen”, a declarat Diess.

El a precizat ca, in doar un an de la lansarea noii generatii, Tiguan si-a gasit peste 400.000 clienti.

„Vom avea 19 SUV-uri in gama, iar ele vor reprezenta 40% din vanzarile noastre”, a punctat Diess. Unul dintre acestea va fi electric, dupa cum anticipeaza conceptul I.D. Cross.

Versiunea de baza include sisteme de inalta tehnologie, cum ar fi monitorizarea zonei din fata masinii (cu sistemul de franare de urgenta in zona urbana si monitorizarea pietonilor; sistemul automat de franare post-coliziune) si sistemul de asistare la pastrarea benzii de circulatie (Lane Assist). Dotari precum aerul conditionat, sistemul de infotainment Color Composition si luminile de zi cu LED-uri integrate in bara de protectie vin standard.

SUV-ul poate fi optional configurat cu inca zece sisteme de asistenta pentru soferi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 4