Volkswagen va crea un rival pentru serviciul Uber

Fiecare constructor auto ocupă o anumită nișă a sa. Mazda construiește mașini sport și eficiente, cum ar fi MX-5 Miata. Toyota a pus la punct producția de vehicule hibride, acum 20 de ani, prin modelul lor Prius. Tesla Model S a făcut modelele propulsate exclusiv de baterii ca fiind unele atrăgătoare și interesante clienților.

Volkswagen are motoarele sale diesel. Sau cel puțin le avea. Acum concernul german caută o nouă nișă pe care să o separe de ceilalți producători. Microbuzul său electric pe nume Moia, un concept de car-sharing de la divizia Volkswagen cu același nume, este una din multiplele încercări pentru a identifica o soluție.

Anunțat în urmă cu un an, proiectul Moia este noul experiment de car-sharing al celor de la Volkswagen. Deși serviciul a fost testat cu o flotă de Volkswagen T6 Multivan, în octombrie anul trecut la Hanovra, Germania, conceptul Moia este primul vehicul proiectat de divizie special pentru activități de car-sharing.

Moia va începe să scoată din fabrică aceste microbuze electrice și va începe să le testeze practic spre finalul anului 2018. Ole Harms, CEO-ul Moia, a declarat că ei sunt pregătiți să facă primii pași către reducerea numărului de automobile în orașele mari cu un milion din efectivul total în Europa și SUA până în anul 2025.

https://www.greencarreports.com/news/1114458_volkswagen-moia-electric-mobility-van-is-vws-uber-ride-sharing-rival

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 4 =