Volkswagen va fi lider mondial

IMG_1084

A fost unul dintre cele mai mari obiective ale concernului, iar acum a fost atins. În ciuda scandalului emisiilor, Volkswagen ajunge în topul listei cu cei mai mari producători de automobile din lume.

În ciuda scandalului emisiilor, Volkswagen a depășit concurentul japonez Toyota și a devenit numărul unu mondial. Toyota a vândut anul trecut 10,18 milioane de automobile, spun informațiile prezentate de companie. Volkswagen, împreună cu cele doisprezece mărci ale sale, precum Audi, Porsche sau Seat au livrat în aceeași perioadă 10,3 milioane de mașini.

Volkswagen cucerește astfel prima poziție din clasament. Toyota a fost liderul mondial încă din anul 2008, poziția fiind cedată apoi doar pentru scurtă vreme în favoarea GM în anul 2011 după tsunami-ul devastator din Japonia.

În anul 2016 cifrele vânzărilor de la Toyota au crescut doar minim, cu 0,2%. Constructorul auto japonez a avut probleme în special în SUA. General Motors nu a prezentat deocamdată cifrele vânzărilor pentru anul 2016. Se estimează însă că producătorul american va concura umăr la umăr cu grupul format de Renault și Nissan, pentru locul trei.

Nissan a anunțat că anul trecut a vândut 5,6 milioane de atuomobile și astfel cu 2,5% mai mult ca și anul precedent. Compania parteneră Renault a raportat recent o creștere a vânzărilor de 13,3% pentru anul 2016, pentru un total de 3,18 milioane de automobile.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Volkswagen-wird-Weltmarktfuehrer-article19678179.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 + = 38