Volumul producţiei industriale germane afectat de recuperarea din zona euro

germany-manufacturing

Volumul producţiei industriale germane afectat de recuperarea din zona euro
Volumul producției industriale, centru de putere în economia germană a scazut cu cel mai rapid ritm din ultimii doi ani, pe fondul preocupările legate de redresarea slabă din zona euro.
Ministerul economic german a declarat că producția industrială a țării a scăzut cu 1,8% în luna mai. În urma datelor, moneda euro a scăzut la un minim de 22 de luni faţă de lira sterlină. FTSEurofirst 300 a scazut 0,1%, iar Euro Stoxx 50 a scazut cu 0,2%.

Economia Germaniei este cea mai puternică în zona euro și o contribuție mare în recuperare de la criza datoriilor suverane. Economia zonei euro a crescut cu doar 0,2% în primul trimestru al anului 2014, după o expansiune de 0,3% în trimestrul anterior. Economii puternice, cum ar fi Germania sunt trase în jos de slăbiciunile din state precum Grecia. Dar inflația a scăzut din cauza împrumuturilor bancare în scădere în întreaga zona euro, inclusiv în Germania.
Pentru a combate inflația și amenințarea de deflație, Banca Centrală Europeană (BCE) a redus ratele dobânzii si a introdus un plus de 400 miliarde de euro, stimul spre sprijinirea împrumuturilor bancare pentru întreprinderi.
http://www.ibtimes.co.uk/weak-german-industry-data-shunts-markets-down-amid-eurozone-recovery-concerns-1455579

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1