Volvo nu mai vrea să dezvolte motoare diesel

Cine conduce un diesel, riscă să-i fie interzis accesul cu mașina în centrele orașelor. Acesta este motivul pentru care mulți constructori auto au decis între timp să renunțe la vânzarea de automobile personale cu motoare diesel. Volvo are parte de consecințe.

Volvo devine primul producător auto renumit care are o tradiție lungă în spate pentru producția de automobile cu motoare diesel și care își ia la revedere de la acestea. Din perspectiva pe care o oferă astăzi, se va lua decizia de a nu se mai dezvolta o nouă generație de motoare diesel, spune directorul executiv Hakan Samuelsson pentru Frankfurter Allgemeinen Zeitung. Compania suedeză se axează în loc pe dezvoltarea tehnologiilor actuale și pe electrificarea întregii sale game de automobile.

Volvo a dorit inițial să dezvolte în continuare motorul diesel actual, lansat în anul 2013 și să îl facă să fie compatibil cu viitorul standard de emisii, Euro 6c. Dar eforturile financiare pentru reconstruirea sa ar fi fost mult prea mari, spune Samuelsson. Directorul nu a dorit să facă referire la cât de mult timp va mai rămâne în ofertă actuala generație de motoare.

Volvo devine astfel primul producător renumit de automobile care decide să renunțe la dezvoltarea de motoare diesel. Daimler, spre exemplu, a investit masiv în noile tehnologii. Vânzările de automobile cu motoare diesel s-au redus semnificativ datorită posibilei interdicții de circulație în orașe pentru acestea. Șoferii se tem că valoarea mașinilor se va reduce masiv dacă se va introduce o astfel de interdicție.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Volvo-will-keine-Diesel-mehr-entwickeln-article19845770.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − 23 =