Volvo spune că ar putea lansa un vehicul cu celule de combustibil în 10 ani

Volvo se dedică electrificării și s-a angajat să lanseze doar modele noi electrificate (hibride, hibride plug-in și vehicule complet electrice, începând cu anul 2019. Dar asta nu înseamnă că nu ar putea include și vehicule pe bază de celule de combustibil.

Se pare că, compania suedeză are în mânecă un proiect de extindere a autonomiei cu ajutorul unui sistem de 20kW pe bază de celule de combustibil, pe care îl preferă în locul motorului cu benzină. Compania de dezvoltare și cercetare a concernului Volvo, Powercell, a confirmat faptul că a realizat un studiu de fezabilitate în parteneriat cu compania-mamă pentru a dezvolta o celulă de combusitibl de 20kW care va fi folosită pentru extinderea autonomiei unor modele precum XC90 Hybrid.

Volvo Cars’ T8 Twin Engine Range

Nu există deocamdată planuri pentru introducere, dar potrivit vicepreședintelui Volvo pentru vânzări și marketing, Bjorn Annwall, în zece ani acesta ar putea sosi pe piață. Acesta a mai adăugat în declarația sa că firma nu exclude nici o idee atunci când vine vorba de tehnologii. Celulele de combustibil reprezintă un subiect interesant, dar pentru următorii zece ani lumea se va concentra pe baterii. Celulele de combustibil sunt practic baterii sub formă lichidă, deci într-un anumit moment am putea vedea celule marca Volvo.

Annwall nu exclude această idee, dar crede în schimb că celulele de combustibil vor putea fi integrate în strategia actuală a companiei doar dacă se vor produce descoperiri sau progrese substanțiale în domeniu, ceea ce este puțin probabil să se petreacă în următorii cinci ani de zile. Producătorul auto are astfel cel puțin 10 ani la dispoziție pentru a se hotărâ în privința tehnologiilor pe care le va folosi.

Volvo Can’t Make Up Its Mind, Says It Might Launch Fuel Cell Vehicle In 10 Years Or So

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − 28 =