Vom trăi curând până la 140 de ani?

Suntem din ce în ce mai bătrâni. Numărul persoanelor care depășesc vârsta de 100 de ani crește constant. Cel mai probabil datorită progreselor din domeniul medical și cel al nutriției. Un cercetător israelian crede că în decurs de câteva decenii semnificativ mai mulți oameni vor ajunge să serbeze peste 100 de zile de naștere.

Cea mai în vârstă persoană din lume a avut 122 de ani. Un cercetător israelian crede că oamenii vor putea trăi în viitor cu mult peste această vârstă. Este posibil ca oamenii să depășească cu ușurință 120 de ani, sau chiar 140, spune Chaim Cohen de la Universitatea Bar Ilan, care se ocupă cu biologia moleculară.

Speranța medie de viață a oamenilor a crescut considerabil în decurs de un secol, datorită unei igiene mai bune, a medicamentelor și a tratamentelor. În timp ce înainte 70% din oameni mureu ca urmare a infecțiilor, astăzi 70% din oameni mor de boli ale bătrâneții, spune Cohen. Numărul oamenilor care trăiesc extrem de mult a crescut doar ușor. Fostul deținător al recordului de vârstă era franțuzoaica Jeanne Calment, care a decedat în 1997 la vârsta de 122 de ani. De atunci nici un alt om nu a mai depășit această vârstă.

Cercetătorii lui Jan Vijg de la Albert Einstein College of Medicine, New York, au efectuat anul trecut un studiu care a avut ca rezultat faptul că oamenii nu pot trăi peste o anumită vârstă, existând, ca o limită virtuală în calea vieții. Probabilitatea ca o persoană să depășească 125 de ani este extrem de scăzută, au scris cercetătorii în revista “Nature”. Cohen vede lucrurile diferit. Dacă manipulezi procesul de îmbătrânire, poti să majorezi, de asemenea, speranța maximă de viață, crede acesta.

Studiul său se bazează pe cercetări efectuate asupra datelor privind mortalitatea umană dintre anii 1900 și 2010, precum și experimente efectuate pe specii de animale, precum șoareci, șobolani și muște. Odată cu schimbările din dietă, ingineria genetică și tratamentul medicamentos, a fost posibilă creșterea speranței maxime de viață cu până la 30%. Animalele tratate au dezvoltat de asemenea mai puține boli legate de vârstă, cum ar fi diabetul.

https://www.n-tv.de/wissen/Werden-wir-bald-140-Jahre-alt-article20164099.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 20