Vom uita de retele electrice asa cum am uitat de telefonul fix, revolutia bateriei TESLA, ne va face si casa si masina independente energetic

rtx1b283-100582744-primary.idge


Dupa ce a trecut pe linga un faliment, iata ca vine si soarele, energetic, pe strada non-conformistului om de afaceri american Elon Tusk, producătorul automobilelor electrice de lux Tesla. Acesta a prezentat joi seară strategia în domeniul bateriilor reîncărcabile fabricate la noua fabrică Gigafactory din Nevada si care, în opinia sa, pot ajunge să alimenteze cu energie întreaga lume.

Musk a început show-ul din Los Angeles, care a marcat oficializarea extinderii agresive a Tesla în domeniul stocării energiei, cu viziunea de a scăpa Statele Unite de dependenţa de combustibili fosili în producerea de electricitate, relatează MarketWatch.

tesla-powerwall-group-of-batteries.jpg.650x0_q70_crop-smart

“Problema bateriilor existente este că …sunt proaste”, a spus Musk, înainte de a trece la prezentatea bateriei Powerwall, produsă de Tesla la noua fabrică Gigafactory din Nevada.

Costul acestei baterii reîncărcabile, cu o capacitate de 10 kilowaţi şi care poate asigura necesarul de energie al unei locuinţe timp de 10 ore, porneşte de la 3.500 de dolari. Tehnologia folosită de companie este aceeaşi cu cea a bateriilor automobilelor Tesla, cunoscute ca având cea mai lungă durată de funcţionare, dintre modelele existente pe piaţă.

Bateriile vor fi comercializate prin intermediul diviziei Tesla Energy. Compania primeşte deja comenzi, dar bateriile vor fi livrate abia peste 3-4 luni, a spus Musk. Teoretic, capacitatea bateriilor poate fi extinsă oricât de mult, la nivel industrial, iar versiunea de mărimea unui server se va numi Powerpack.

“Puteţi scăpa de reţea”, a spus Musk în faţa fanilor săi.

tesla-powerwall-home-battery-001.jpg.662x0_q70_crop-scale

Cunoscut pentru talentul său de a face spectacol, Musk a dezvăluit că întregul eveniment organizat de Tesla, inclusiv muzica şi jocurile de lumini, a fost alimentat cu “energie solară stocată”, cu alte cuvinte cu baterii încărcate la soare. Dar mai multe aflati dupa zambetul noului nascut venit intr-o casa independenta energetic…

————————————————————————————————————————————

regular_smile…..I: Cum vine un copil pe lume?
         R: Il aduce barza pana la usa, dupa care il pune jos si-i zice:

“Du-te-n p…a ma-tii!”

———————————————————————————————–

Musk susţine că tot ce trebuie să facă Tesla este să livreze 2 miliarde de baterii Powerwall pentru a alimenta cu energie întreaga lume, iar cel mai mult vor avea de câştigat comunităţile sărace. În plus, Powerwall poate fi conectată la Internet, astfel că vor putea fi create reţele inteligente.

Tesla-gigafactory-rendering-001.jpg.650x0_q70_crop-smart

Pentru început, cele mai bune oportunităţi pentru vânzări sunt probabil furnizorii de servicii de utilităţi şi instituţii precum universităţile, spitalele şi magazinele, consideră Ben Kallo, analist la compania de consultanţă Baird. În opinia acestuia, piaţa rezidenţială va fi interesată mai târziu de noul sistem de alimentare cu energie.

how-much-electricity-powerwall-tesla 

De asemenea aceasta baterie denumita poate stoca energia furnizata de panouri solare sau retele electrice in momentul in care aceasta furnizeaza energie ieftina, in special in timpul noptii, spune societatea. Bateria, care poate fi montata pe peretele unei case sau intr-un garaj, poate face locuintele dotate cu panouri fotovoltaice total independente de retelele electrice traditionale.

“Scopul nostru este sa transformam total infrastructura energetica mondiala pentru a o face durabila si fara emisii de carbon”, a spus Elon Musk, inainte de a dezvalui Tesla Powerwall in suburbiile Los Angeles.

Bateria va fi pe piata americana in vara lui 2015 si va fi disponibila in intreaga lume anul vitor. Germania ar urma sa devina o piata esentiala pentru aceasta baterie, deoarece este una dintre tarile cu cele mai multe sisteme fotovoltaice din lume, potrivit lui Elon Musk. Dar bateria ar putea fi folosita si in regiune unde retelele electrice sunt mai slabe in ciuda unei energii solare abundente.

tesla-powerwall-battery-specs-01.jpg.650x0_q70_crop-smart

Bateria ar putea juca un “rol analog modului in care telefonia mobila a inlocuit liniile terestre”, crede Musk. Tesla Powerwall “va fi un mare avans pentru comunitatile cele mai sarace din lume”, a adaugat patronul Tesla, deoarece “permite renuntarea la retelele electrice”.

Tesla a anuntat anul trecut constructia celei mai mari uzine mondiale de baterii litiu-ion in Nevada, in valoare de 5 miliarde de dolari, in colaborare cu Panasonic. Uzina isi propune sa reduca preturile bateriilor, si deci ale masinilor electrice, una dintre principalele bariere in adoptarea lor masiva de catre public.

tesla-powerwall-demand-curve

Elon Musk este un om de afaceri de origine sud-africana care a devenit un star mondial gratie succeselor in industria auto sau in cea spatiala (SpaceX). Anterior, a facut avere cu societatea de plati pe internet PayPal. El detine 26,7% din Tesla, cu o valoare bursiera de peste 7 miliarde de dolari pe Wall Street.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 − 32 =