Vor continua lucrările pentru reabilitarea sistemului de termoficare

dsc0410

În cursul zilei de miercuri, 19 octombrie 2016, viceprimarul Mircea Mălan şi Stănel Necula, au sustinut o conferintă de presă legată de situatia lucrărilor de reabilitare a retelelor de termoficare din Oradea. Luând cuvantul printr-o exprimare de parere de rău fată de disconfortul generat de lucrările efectuate, viceprimarul Mircea Mălan a precizat faptul că nu a existat nici o altă alternativa pentru a evita aceste neplaceri, deoarece vechiul sistem trebuia inlocuit fiindcă prezent riscul să se oprească in orice clipă.

Viceprimarul a mentionat că valoarea totală a proiectului este de 33,5 milioane euro, din care 98% reprezintă fonduri nerambursabile, iar 2% contribuţia oraşului. În etapa I s-au reabilitat 17,5 km de reţele magistrale, iar în etapa a II-a sunt vizaţi alţi 20,28 km, a mai precizat viceprimarul.

Pentru anul 2017, sunt programate lucrări de modernizare a celor 15 km de rețele primare în următoarele zone:  Strada Oneștilor, Tudor Vladimirescu, Bulevardul Decebal, de la str. Simion Bărnuțiu până la Calea Aradului, Străzile Petre Ispirescu-Henri Coandă, Simion Bărniuțiu-Roșiorilor, Sucevei-Horea-Sextil Puşcariu-Beiușului-Aleea Salca, Leonardo da Vinci, Liszt Ferenc, Cicero-Arieșului-Beiușului, Parcul Traian, Dunărea-Republicii- General Magheru-Delavrancea-Parcului, Parcul I.C Brătianu, Mareșal Al. Averescu-Barierei, Depozitului-Căii Ferate-Ogorului.

În perioada 2018-2019, sunt prevăzute lucrări de reabilitare a încă 11 kilometri de reţele de termoficare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 + = 77