Vor crește legume în Antarctica

Pentru cultivarea legumelor și a fructelor nu este necesar să existe nici sol nici soare. Cercetătorii de la o stație din Antarctica vor să demonstreze acest lucru. Ei construiesc culturi într-o seră specială și vor astfel să pună bazele pentru colonizarea planetelor extraterestre.

Dezvoltată de cercetătorii germani, sera Eden-ISS, destinată culturilor alimentare pentru spațiu, a ajuns cu câteva zile întârziere în Antartica. După cum anunță Centrul German pentru Zbor Aerian și Spațial (DLR), containerul special a atins calota glaciară la bordul unei nave de cercetare. De acolo a fost remorcat 20 de kilometri până la Stația Polară Neumayer III. Acolo sera va fi parte a unui test de câteva luni, în condiții extreme de mediu.

Acum începe cultivarea. Rafturile trebuie configurate, pompele pentru soluția nutritivă vor fi instalate, iar LED-uri speciale vor fi calibrate pentru o iluminare optimă. Apoi se va trece la însămânțare, spune Daniel Schubert de la Institutul DLR Space Systems. Eden-ISS este o instalație independentă de lumea exterioară, în care fructele și legumele sunt cultivate fără pământ, sub lumină artificială. Rădăcinile plantelor sunt pulverizate cu o soluție nutritivă printr-un sistem controlat de computer, aerul circulă printr-un circuit închis, iar plantele sunt hrănite periodic. Nu sunt necesare pesticide sau insecticide.

Modulul extrem de tehnologizat construit de DLR servește drept proiect-pilot pentru explorarea modalităților de cultivare a plantelor în condiții extreme, precum deșert sau regiuni polare, precum și în prespectivă pe parcursul unor misiuni spațiale de lungă durată, cum ar fi un zbor uman către planeta Marte. A fost testat anterior de DLR la Bremen și este finanțat din programul-cadru de cercetare la nivel european, Horizon 2020.

https://www.n-tv.de/wissen/Gemuese-soll-in-der-Antarktis-wachsen-article20226016.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 2