Vorbe dulci pentru atragerea stagiarilor

3re50721

Vorbe dulci pentru atragerea stagiarilor

Companiile germane duc lipsă continuu de stagiari cu pregătire. În special întreprinderile de modă veche, chiar manufacturiere, trebuie să se prezinte mai mult și mai deosebit pentru a atrage atenția adolescenților, cu petreceri, o prezență importantă pe internet și să vorbească pe limba lor.

Companiile s-au gândit și la organizarea de petreceri. Pentru a atrage atenția tinerilor cu privire la un subiect serios acestea recurg adesea la prezentarea lui într-o atmosferă posibil lejeră, spre exemplu pentru a ocupa posturi de formare în industria de mobilier tapițat din Franconia Superioară. Fiecare a doua piesă de mobilier tapițat produsă în Germania vine, potrivit datelor de la asociația din domeniu, din Franconia Superioară. Dar cu toate acestea, întreprinderile găsesc cu greu stagiari și practicanți. Spre exemplu, mulți oameni sunt surprinși să afle că în Germania se mai produce mobilă de mare stil și această industrie nu a ales încă relocarea către străinătate.

Tinerii sunt îndreptățiți să își pună întrebări, dacă nu cumva se fixează pe o pistă moartă, alegând un astfel de domeniu, explică Imaan Bukhari, administrator la compania FM Munzer Polstermöbel din Weidhausen, Bayern. De câțiva ani întreprinderile caută intensiv personal, în colaborare și parteneriate cu școlile, invită clase întregi în unitățile lor de producție pentru a serba Polster Day. Succesul? Bukhari spune că acesta se va vedea pe termen lung.

Într-un următor pas consultanții agențiilor de plasare a forței de muncă vor să se apropie mai mult de această industrie. Pentru că oamenii tineri adesea nu cunosc industria de mobilă tapițată și ce se petrece în domeniu. Dacă se va merge tot așa în continuare, acest domeniu va duce o lipsă gravă de forță de muncă specializată în următorii ani. În compania sa Bukhari vrea ca în fiecare an să formeze doi tapițeri și două croitorese, cu condiția să găsească candidați potriviți. Migrația este o soluție posibilă, mai adaugă acesta. Astfel că eticheta “Made in Germany” de pe mobilierul tapițat este în pericol, pentru că le lipsește personalul adecvat.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Flotte-Sprueche-sollen-Azubis-anlocken-article15826446.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1