VRAJEALA CHEVRON

rucsac-chevronVRAJEALA CHEVRON

Vaslui: Rucsacuri cu rechizite, dulciuri si scrisori “de curtuoazie” de la Chevron pentru 600 de elevi

Reprezentantii Chevron Romania au impartit rucsacuri cu rechizite, dulciuri si scrisori “de curtuoazie” catre 600 de elevi ai scolilor din comuna vasluiana Bacesti, unde compania petroliera a obtinut acordul de mediu pentru explorarea gazelor de sist.

Pe langa o punga cu dulciuri, rucsacurile impartite elevilor contin caiete de limba romana, matematica si biologie, un penar si acuarele, precum si o scrisoare in care compania americana sustine, printre altele, ca “Chevron a fost intotdeauna un sustinator al educatiei” si este placerea companiei sa ofere “o mana de ajutor in realizarea activitatilor scolare de zi cu zi”.

In aceste conditii, reprezentantii Chevron sustin ca aceasta campanie derulata in scolile din Bacesti nu are nicio legatura cu explorarea sau exploatarea gazelor de sist.

Contactat, sambata, purtatorul de cuvant al Chevron Romania, Razvan Mitroi, a declarat ca rucsacurile au cuprins rechizite si dulciuri pentru 600 de elevi si ca aceasta actiune “nu poate fi tratata ca o propaganda in ceea ce priveste gazele de sist”.

“Derularea acestui program nu poate fi tratata ca o propaganda in ceea ce priveste gazele de sist, in conditiile in care in acele scrisori de curtuoazie nu vorbim despre asa ceva. Evident, distribuirea acelor rucsacuri cu rechizite si dulciuri s-a facut cu acordul directorului de scoala coordonatoare din comuna Bacesti”, a declarat purtatorul de cuvant al Chevron Romania.

De altfel, compania Chevron arata, intr-un comunicat de presa, ca isi reitereaza angajamentul de a avea relatii constructive cu comunitatile unde isi desfasoara activitatea.

“Chevron are o istorie vasta in ceea ce priveste sustinerea comunitatilor prin investitii de natura sociala si prin activitatile de voluntariat ale angajatilor nostri. Compania noastra construieste parteneriate pe termen lung cu comunitatile in care ne desfasuram activitatea. Ne propunem sa fim vecini buni pe intreaga durata a proiectelor noastre si sa sustinem activitatile care sunt importante pentru comunitatile in care operam. Avand in vedere acest angajament, Chevron investeste in programele axate pe trei domenii strategice: sanatate, educatie si dezvoltare economica. Compania noastra colaboreaza cu comunitatile vizate pentru a directiona resurse catre proiectele importante pentru localnici, in functie de nevoile lor. In urma unor consultari cu comunitatile locale, Chevron sustine accesul copiilor la educatie, prin sprijinirea acestora cu rechizite necesare in activitatile scolare. Chevron isi reitereaza angajamentul de a avea relatii constructive si pozitive cu comunitatile unde isi desfasoara activitatea si de a continua dialogul cu publicul interesat, comunitatile locale si autoritatile, despre proiectele sale”, se arata in comunicatul Chevron.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui nu au putut fi contactati pentru a-si exprima un punct de vedere legat de campania derulata de Chevron in unitatile de invatamant din comuna Bacesti.

Chevron a obtinut acordul de mediu pentru explorarea gazelor de sist in trei localitati vasluiene – comuna Bacesti, satul Paltinis, comuna Pungesti, sat Silistea si comuna Gagesti, sat Popeni.

Pana in prezent, compania a inceput lucrarile pentru amenajarea platformei petroliere pe care urmeaza sa fie amplasata sonda de explorare a gezelor de sist doar la Pungesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 74 = 79