Vremea rea costă 1,2 miliarde de euro

17dc2648db9e9dfed644f10af8d46135

În timp ce vremea frumoasă de vară se lasă în continuare așteptată în Germania, asiguratorii au dezvăluit sumele ce vor trebui achitate ca și despăgubiri după vremea rea din ultimele zile. Majoritatea vor merge pentru pagube aduse gospodăriilor, primăriilor, întreprinderilor comerciale sau industriale.

Cele mai recente evenimente meteo extreme din sudul și vestul Germaniei îi vor costa pe asiguratori 1,2 miliarde de euro, după primele estimări. Un miliard dintre aceștia vor fi alocați pentru pagube aduse gospodăriilor, primăriilor și întreprinderilor, anunță asociația asiguratorilor GDV la Berlin. Mașinile distruse se ridică la o valoare de 200 de milioane de euro.

Furtunile violente poreclite “Elvira” și “Friederike” au provocat pagube majore în Germania la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie. Acestea au condus la inundații și furtuni cu grindină. Președintele GDV, Alexander Erdland, a declarat că niciodată nu s-au mai văzut astfel de evenimente meteorologice care să provoace atât de multe pagube într-un timp atât de scurt. Pe tot anul 2015 asiguratorii din Germania au fost nevoiți să achite două miliarde de euro pentru pagube provocate de furtuni.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Juengste-Unwetter-kosten-1-2-Mrd-Euro-article17958301.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 88 = 94