VW a a persecutat opoziția din Brazilia

Un istoric cercetează în prezent rolul pe care Volkswagen l-a avut în vremurile dictaturii militare din Brazilia. Potrivit unui raport, concernul a ajutat atunci în mod activ la capturarea adversarilor politici și livrarea lor către centre de tortură.

Volkswagen a contribuit activ în perioada dictaturii militare din Brazilia la reprimarea adversarilor politici. Subsidiara Volkswagen do Brasil ar fi spionat chiar și proprii angajați și apartenența lor politică, raportează “Süddeutsche Zeitung”, NDR și SWR. Informațiile despre opozanți au fost cedate apoi către poliția politică, iar angajații VW au fost arestați de miliție chiar la locul de muncă. Compania a trimis proprii angajați spre a fi torturați.

VW nu a dorit deocamdată să facă declarații pe marginea acestui subiect și face referire la un raport privind implicarea companiei în timpul dictaturii militare din Brazilia, pe care concernul l-a oferit istoricului Christopher Kopper.

Istoricul a confirmat deja conținutul raportului. El a spus pentru “Süddeutsche”, NDR și SWR că a existat o colaborare regulată între poliție și forțele de securitate ale fabricii. Volkswagen AG a permis efectuarea arestărilor, a declarat Kopper. El recomandă Volkswagen să ceară scuze public foștilor angajați.

Kopper a fost însărcinat în toamna anului 2016 cu prelucrarea acestui raport. El ar trebui să aducă lumină în acești ani întunecați ai dictaturii militare, precum și să clarifice acțiunile liderilor din Brazilia și a reprezentanților germani. El mai are timp până la finalul acestui an să prezinte rezultate, spun cei de la VW.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/VW-verfolgte-offenbar-Regimegegner-article19950887.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 − 27 =