VW a suspendat vânzarea a 4000 de maşini în Marea Britanie

_85857114_gettyimages-490768734

VW a suspendat vânzarea a 4000 de maşini în Marea Britanie

Volkswagen a suspendat vânzarea a 4.000 de vehicule in Marea Britanie in urma scandalului emisiilor. Compania a declarat că vehiculele pot fi echipate cu dispozitivul care a manipulat testele de emisii din SUA. Măsura va implica vehicule din grupul VW, inclusiv VW, Audi, Skoda si brandurile Seat. VW a mai spus totusi că măsura este temporară și că intenționează să repună în vânzare vehiculele după rezolvarea problemei.

În ciuda scandalului care a început în urmă cu aproape două săptămâni, clienții VW ar putea cumpăra încă vehicule care au software-ul modificat. Masinile rechemate de pe piață reprezintă 3% din stocul VW din Marea Britanie. Compania va continua să vândă vehiculele noi, echipate cu noua tehnologie.

De luna trecuta toate automobilele diesel noi vândute în Europa trebuie să fie prevăzute cu cele mai recente motoare Euro 6, proiectate pentru a reduce în mod semnificativ nivelul de poluanți emiși. Normele UE, permit de asemenea producătorilor, cum ar fi VW să vândă în continuare mașinile mai vechi echipate cu motoare Euro 5, până la epuizarea stocului. Aceste modele se vor găsi pe piaţă până anul viitor.

http://www.bbc.com/news/business-34410390

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 + = 43