VW aduce avocați renumiți, procuraturile regionale americane fac o alianță pentru acest caz

da56656942547a384cc3df7cdc3548a8

VW aduce avocați renumiți

VW este în ultimele zile cunoscut ca “Noul BP”. Acum constructorul auto aduce lângă sine avocați renumiți deja pentru participarea lor la apărarea concernului petrolier în cea mai cunoscută catastrofă petrolieră a tuturor timpurilor. Dar VW nu poate însă să spere la solidaritate din partea economiei.

Concernul VW a intrat fără drept de apel într-un lung și dificil litigiu în SUA.

Compania angajează bine cunoscuta casă de avocatură Kirkland & Ellis. Acest lucru a fost raportat de agenția de știri Bloomberg. Casa de avocatură a reprezentat de asemenea concernul petrolier BP după explozia platformei petroliere Deepwater Horizon în anul 2010, cauzând atunci zece decese. O purtătoare de cuvânt a casei de avocatură a refuzat să ofere detalii.

Agenția pentru protecția mediului EPA, care acum militează și împotriva VW, a cerut atunci din partea BP pentru catastrofa petrolieră daune totale de 18,7 miliarde de dolari. Se vorbește despre o amendă totală similară ca sumă ce este foarte posibil să fie cerută și din partea VW. Costurile totale de judecată vor putea însă să fie mult mai ridicate datorită unor proceduri și compensații suplimentare.

VW a dat deja publicității că se pregătește pentru compensații de miliarde și a emis o avertizare de profit. Pe lângă autoritatea americană de mediu, EPA și ministerul de justiție, între timp mai multe state federale americane au intentat procese producătorului auto german.

Un purtător de cuvânt al procuraturii de stat de la New York a confirmat faptul că procuraturile regionale vor forma pentru acest lucru o alianță. Astfel că se întrevăd și mai multe probleme pentru VW în afară acuzațiilor de fraudă, la care se adaugă încălcări grave ale legilor de mediu.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/VW-holt-prominente-Krisen-Anwaelte-article15988566.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

90 − 84 =