VW are nevoie urgentă de o soluție pentru automobilele cu motoare de 3 litri care circulă ilegal pe drumurile americane

 0c7f8839b8a15dc6b3590b2ef7ca794d

VW se confruntă deja cu plata unei compensații de 15 miliarde de dolari în cadrul unei proceduri legale gigant din Statele Unite, datorită scandalului privind evacuările de noxe. Dar pentru anumite modele diesel nu există nici un plan de acțiune. Iar un tribunal american crește acum presiunea asupra companiei.

În contextul numeroaselor litigii legale cu care compania Volkswagen se confruntă în Statele Unite, nemții nu au în prezent nici un fel de soluție pentru problema mașinilor diesel cu motoare mari. Judecătorul competent Charles Breyer, care este implicat în sute de procese civile similare, a decis să înăsprească limita de timp în care Volkswagen își poate soluționa negocierile cu autoritățile americane. Până pe data de 24 octombrie VW trebuie să prezinte documentele necesare pentru clarificarea cazului la autoritatea americană de mediu, EPA, a cerut judecătorul.

Este vorba despre aproximativ 85.000 de automobile diesel cu motoare mai mari, cu capacitate de 3,0 litri, care sunt echipate cu software-ul ilegal de manipulare a testelor de emisii și circulă în prezent pe șoselele americane.

În cazul celor 480.000 de vehicule cu motoare mai mici, de 2,0 litri, VW a convenit deja să achite o compensație record de 15,3 miliarde de dolari către păgubiții americani. După acuzațiile aduse de autoritatea americană pentru mediu, EPA, concernul a admis în septembrie 2015, că ar fi manipulat în mare stil valorile emisiilor.

Breyer a subliniat faptul că timpul este un factor extrem de important în soluționarea acestei probleme, pentru că automobilele cu motoare de 3 litri nu corespund cerințelor americane în domeniu și deci circulă ilegal pe drumurile americane.

Judecătorul a fixat o altă audiere pe data de 3 noiembrie anul acesta și a cerut părților implicate să exploreze opțiuni suplimentare pentru compensarea proprietarilor afectați, dar și a altor terți, în paralel cu planificarea unor campanii de rechemare. Dacă nu va exista nici un fel de progres, se va testa posibilitatea deschiderii unui nou proces împotriva VW, amenință Breyer.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/VW-braucht-schnelle-Loesung-fuer-grosse-Diesel-article18503201.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 4