VW caută ambasador pentru SUA

2-format2010După critici susținute din partea SUA, Volkswagen vrea să trimită acolo un mediator care să amelioreze situația din scandalul emisiilor. Modelul este preluat din practicile celor de la Daimler sau Siemens. Justiția americană îi avertizează pe cei de la Wolfsburg, răbdarea lor va ajunge curând la capăt.

Volkswagen vrea să angajeze o personalitate pentru a media conflictul dintre companie și autoritățile americane pe fondul scandalului emisiilor de gaze. Persoana în cauză ar trebui ca pe viitor să facă lobby pe lângă autoritățile și mediul politic american și să determine acolo deschiderea unor uși. VW vrea ca astfel să încerce să își recâștige încrederea pierdută pe una dintre cele mai importante piețe auto din lume, spun cei de la Süddeutsche Zeitung, NDR și WDR.

Din cercurile apropiate concernului se vorbește că este nevoie de un avanpost. Reprezentantul trebuie să fie o emblemă de încredere pentru noul un nou început.

Forța motrice din spatele planului este fostul politician SPD și judecătorul constituțional Christine Hohmann-Dennhardt, care a preluat la începutul anului în cadrul VW poziția de director al departamentului pentru integritate și drepturi. Jurista a fost înainte pe o poziție similară la Daimler și acolo a ajutat concernul să depășească un scandal de luare de mită.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/VW-sucht-Botschafter-fuer-die-USA-article16730146.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 30