VW dă afară 23.000 de oameni în Germania

img_0026

Volkswagen vrea ca până în anul 2025 să reducă 23.000 de joburi în Germania. Această campanie de reduceri este parte a așa-numitului pact pentru viitor. Acesta va fi de ajutor în salvarea mărcii de bază a concernului. La nivel mondial 30.000 de locuri de muncă sunt amenințate. Informația a fost confirmată de companie și de consiliul de administrație. Reducerile se vor face cu compensații sociale, sau în condiții de semi-pensionare. La nivel mondial compania poate renunța la cel puțin 30.000 de oameni.

Întregul concern Volkswagen deține în total peste 625.000 de angajați, din care 282.000 doar în Germania. În același timp persoanele de decizie din companie s-au pus de acord pentru realizarea unui volum mai mare de investiții, pentru a transforma concernul într-unul potrivit pentru viitor. Astfel că vor fi create 9000 de joburi noi, astfel că reducerea netă de locuri de muncă totalizează 14.000. Directorul de brand, Herbert Diess, a subliniat că acest pact este pentru Volkswagen un mare pas în față și în mod sigur unul din cei mai importanți pași în istoria concernului.

Până acum concernul nu a fost pregătit pentru o schimbare atât de amplă, iar productivitatea a scăzut foarte mult în ultima perioadă. În cazul randamentului cocernului este cu mult în urma concurenței. Volkswagen trebuie să câștige rapid bani și să se pregătească pentru viitor. Directorul de brand a declarat că și echipa va fi micșorată. Măsura este valabilă și pentru cei angajați în afara Germaniei. În multe regiuni compania nu înregistrează în prezent profit. Prin restructurare se va reduce nivelul birocrației și a muncii făcute de două ori. Pactul pentru viitor va pregăti calea pentru noua strategie de brand. VW vrea să își reducă costurile operaționale cu 3,7 miliarde de euro pe an până în anul 2020.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/VW-streicht-23-000-Stellen-in-Deutschland-article19121206.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =