VW deschide o fabrică de camioane în Polonia

4ea5ac00eaabbe61cd01f211ffe1efe2

Noua fabrică Volkswagen din Wrzesnia este o piatră de hotar în mai multe privințe. Nu este doar cea mai mare investiție străină din toată Polonia, ci marchează și un punct de cotitură în relațiile dintre producătorii germani VW și Daimler pentru modelul Mercedes Sprinter.

Concernul Volkswagen a dat în folosință cea de-a 121-a fabrică a sa. Ea este localizată în localitatea Wrzesnia din vestul Poloniei și va construi vehicule utilitare Crafter precum și modelul similar TGE pentru subsidiara MAN.

Fabrica este cea mai mare investiție de origine străină din Polonia de până acum, cu o valoare totală de 800 de milioane de euro. Premierul din landul german Niedersachsen, Stephan Weil, care ocupă în același timp și funcția de membru al consiliului de administrație VW, a luat parte la ceremonia de deschidere a fabricii care a implicat peste 1000 de oaspeți. După cum se știe, industria automobilistică trece în prezent printr-o schimbare. Weil a explicat că este foarte încrezător că noua locație VW este o investiție pentru viitor.

Noua fabrică ar trebui să creeze locuri de muncă pentru cel puțin 3000 de oameni iar altele vor fi create în mod automat la furnizorii de materii prime și piese precum și la ofertanții de servicii de specialitate ce se regăsesc în jurul fabricii. Directorul Volkswagen pentru camioane, Andreas Renschler, precum și șeful diviziei VW pentru vehicule utilitare ușoare (VWN), Eckhard Scholz, au lăudat munca depusă în Polonia.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/VW-eroeffnet-Lkw-Werk-in-Polen-article18922481.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 9 = 15